Svenska superbäret – Rönnbär

 

Tre rönnbär om dagen

Visste ni att tre rönnbär om dagen fyller hela ert dagsbehov av C-vitamin?

 .

Rönnbär är verkligen riktiga vitaminbomber  och de kan ätas både råa, torkade, frysta och tillagade, utan att mista sitt välgörande näringsinnehåll.  Bra va? Ett tips är att plocka dem  efter första frosten, då tonas den sura smaken ner lite. (Eller frys dem en stund i frysboxen.) Men vänta inte för länge med att plocka, då hinner sidensvansen mumsa i sig alla bären.

 

 

Stärker ditt immunförsvar – Rönnbär stärker kroppens immunförsvar och kan både förebygga och behandla urinvägsinfektion, Ska också motverka förkylningar.

Lindrar värk – Rönnbär är rika på antioxidanter, järn och karotin och är ett svenskt superbär lixom lingon. Rönnbär sägs vara bra vid reumatism.

Trög mage? – Rönn innehåller sockerarten sorbitol som används som laxermedel. Ät en näve rönnbär och ta en promenad så kan det problemet vara ur världen.

 

 

Kul fakta om rönnbär:

√ Redan 4500 f.Kr. fanns det rönn i Sverige

√ Rönn är Norrbottens landskapsträd

√ Torra rönnlöv kan användas som djurfoder.

√ Flyg(flog)rönnar är rönn som slagit rot i ett annat träd. Dessa rönnar ansågs vara magiska och kunde bland annat användas som slagruta.

 

Och inte minst, så är väl rönnen en av de vackraste i skogen,  i sina präktiga färgsprakande höstkläder? 

/Anna

Ljung hudvård står för ekologisk, närproducerad och miljövänlig hudvård och tillverkas i hjärtat av Lappland. Med bakgrund av svåra hudproblem och genom den positiva effekt som vegetabiliska råvaror har på huden, inspireras vi till att utveckla tillverkningen av naturliga hudvårdsprodukter. Våra hudvårdsprodukter hjälper huden att hålla sig frisk, mjuk och smidig med en unik kombination av ekologiska oljor och örter som skyddar och återfuktar huden på ett naturligt sätt.
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *