I´m green – miljövänligare förpackningar

Vi strävar hela tiden efter att hålla jämna steg med utvecklingen av hållbara produkter på marknaden, därför byter vi ut våra förpackningar eftersom till mer miljövänliga alternativ.

Nytt på hyllan hos oss är Schampo Fjällbris och Bodylotion Fjällspira på 250 ml som nu kommer på flaskor gjorda av sockerrörsplast – ”I´m Green”!

Fördelar med grön polyeten I´m Green

• Förnyelsebar och hållbar råvara
• 100 % återvinningsbar
• Minskar koldioxidutsläppen

I’m green™ Polyeten produceras genom att bioetanol extraheras från sockerrör och sedan används för att skapa polyeten för tillverkning av grön plast.

Sockerrör är en förnyelsebar råvarukälla (bioråvara) som under sin livscykel binder koldioxid.
Det innebär att produktionen av I’m green Polyeten (bioplast) bidrar till att minska utsläppen av växthusgaser jämfört med konventionell polyeten (vanlig plast) tillverkad av fossila råvaror som olja eller naturgas.

Sockerrörsplast är inte biologiskt nedbrytbar, och kan därför inte slängas i komposten, men den är 100% återvinningsbar och sorteras som vanlig plast.


Ljung hudvård står för ekologisk, närproducerad och miljövänlig hudvård och tillverkas i hjärtat av Lappland. Med bakgrund av svåra hudproblem och genom den positiva effekt som vegetabiliska råvaror har på huden, inspireras vi till att utveckla tillverkningen av naturliga hudvårdsprodukter. Våra hudvårdsprodukter hjälper huden att hålla sig frisk, mjuk och smidig med en unik kombination av ekologiska oljor och örter som skyddar och återfuktar huden på ett naturligt sätt.