En pålitlig naturlig deodorant!

Under 2021 blev det dubbelvinst för Deodorant Hjortronblom i både Sveriges främsta tävling för naturlig hudvård, Organic Beauty Awards och även bäst i Norden i Nordic Natural Beauty Awards!

Vad är det som gör den så bra?

Den huvudsakliga uppgiften hos en deodorant är att förhindra svettlukt, inte att stoppa flödet och proppa igen svettkörtlarna, vilket kan leda till problem eftersom kroppens sätt att göra sig av med gifter är att svettas.

Vi ville skapa en deodorant som verkligen fungerar utan att störa kroppens funktion! Som doftar gott, känns fräsch och uppfyller alla kriterier en deodorant ska ha.

Den unika formulan i våra deodoranter innehåller hela 80 % ekologisk aloe vera juice.
Aloe vera har svalkande och antiseptiska egenskaper och ger en lenande och skön mjuk känsla under armarna, även efter rakning då huden blir irriterad. Det gör att deodoranterna fungerar super för de allra flesta, även de som kan vara känsliga för naturliga deodoranter. 

Den fungerar bättre än många andra naturliga deodoranter jag testat, varför då?”

Naturliga deodoranter innehåller ofta bikarbonat som är en effektiv luktborttagare. Bikarbonat är basiskt och minskar svettlukt genom att neutralisera syror och därmed göra dem mindre flyktiga. Bikarbonat är känt sen gammalt för sina goda egenskaper och sägs till och med kunna lindra irritation och inflammation, men det har också visat sig kunna bidra till hudirritation ibland.

Vi använder också bikarbonat i vårt recept, men är noggranna med att säkerställa halten.
I kombination med aloe vera som har ett surt pH-värde ger den bra effekt utan att irritera då pH-värdena ”tar ut” varandra.
Rätt PH-värde hjälper nämligen till att bevara en naturlig balans på den känsliga huden under armarna.

I en krämdeo t ex verkar bikarbonaten basiskt och har inget som neutraliserar pH-värdet. Och i vätskebaserade deodoranter så används ibland ämnen som t ex bl.a citronsyraester för att sänka pH-värdet på huden.
Men istället för den extra tillsatsen så använder vi alltså ren aloe vera juice som i sig har ett lågt pH-värde och samtidigt har hudvårdande egenskaper!

Vi får också ofta frågan om våra deodoranter innehåller aluminium.

Vi använder en form av alunsalt som bryts direkt från jordskorpan och i det kan det förekomma naturligt aluminium, men det naturliga saltet består av stora molekyler som inte tas upp av kroppen. Alunsalt ger därför en svetthämmande effekt på hudytan.
Alun är vanligt i tex kristalldeo eller saltdeo och är väl beprövat och ger heller inga negativa miljöeffekter.

Aluminiumklorid däremot, är en kemisk förening av aluminium och klor som man verkligen bör undvika. Det verkar antiperspirant, dvs har så små molekyler så att de tas upp och lagras i kroppen, samt stänger igen svettkörtlarna så att man inte svettas.

Våra deodoranter uppfyller alla kvalitetskrav för naturlig hudvård.
Vi är medlemmar i NOC Sweden som är en organisation med hårda krav på innehåll och deodoranterna är säkerhetsbedömda och har gått genom noggranna kontroller.

Deodoranterna har alltså ett optimalt pH-värde för att hålla bakterier borta.
De är också fria från aluminiumklorid, alkohol, citronsyra, konserveringsmedel och syntetisk parfym.
Vi använder endast doftblandningar från eterisk olja i våra deodoranter, som också har också olika verksamma egenskaper som hjälper till att hålla dålig lukt borta!

Om du tidigare använt en antiperspirant med aluminiumklorid, kan det vara en omställning för kroppen att börja med en naturlig deodorant, då kroppen får möjlighet att ”andas” igen.
Det kan ta ett par veckor upp till några månader innan kroppen har vant sig.
Men vi vågar säga att i de allra flesta fall så brukar vår deodorant fungera bra redan efter första användning!


Om du funderar på att prova vår deo, så passa på nu i Oktober då vi erbjuder 20 % rabatt på både Hjortronblom och Fjällsippa!
Båda deodoranterna har samma effektiva innehåll – endast doften skiljer dem åt!

Köp din deodorant här!
Ljung hudvård står för ekologisk, närproducerad och miljövänlig hudvård och tillverkas i hjärtat av Lappland. Med bakgrund av svåra hudproblem och genom den positiva effekt som vegetabiliska råvaror har på huden, inspireras vi till att utveckla tillverkningen av naturliga hudvårdsprodukter. Våra hudvårdsprodukter hjälper huden att hålla sig frisk, mjuk och smidig med en unik kombination av ekologiska oljor och örter som skyddar och återfuktar huden på ett naturligt sätt.