Ljungextrakt

Heather Flower Extract (Calluna Vulgaris)

Våra produkter är skapade med fokus på att ge rikt med fukt och näring till huden. De är också berikade med bioaktiva örter och växtextrakter för att uppnå effekter utöver mjukgörande skydd.

De aktiva ingredienser vi använder tillsätter vi alltid under 40 grader, vilket innebär att de inte förstörs under tillverkningen och kan därmed göra god verkan på huden.

I flera av våra produkter använder vi extrakt från ljungblommor skördade vid polcirkeln. Ljungextrakt har lugnande och anti-inflammatorisk verkan på känslig hud, och passar därför extra bra i hudvård för vårt kalla och torra klimat.

Ljungblommor har traditionellt använts i nordisk naturmedicin för dess antiinflammatoriska och anti-bakteriella egenskaper.
Nordliga växter producerar skydd mot UV-strålning, kyla och insekter, p.g.a. de hårda förhållandena i norr, speciellt låga temperaturer, främjar syntesen av flavonoider och andra bioaktiva antioxidanter.

Ljungblommor är speciellt rika på bioaktiva föreningar som arbutin, associerad med effekter på melasma (hypermelanos av ansiktet), och flavonoider, med stark antioxidant och antiinflammatorisk potential.

Resultaten av modern forskning av arktisk ljung har visat på hög bioaktivitet och hämmande effekt på elastasenzymet, som bryter ned de elastiska fibrerna i huden. Ursolsyran som finns i ljung stöttar istället strukturen i kollagentrådarna och resultatet är en förbättring av elasticiteten i huden.

Dessa egenskaper gör ljungextraktet till idealisk för anti-age produkter och för känslig hud.

Det är dessutom konserveringsfritt och baserat på glycerin och vatten, samt ej irriterande då det är fritt från vanliga allergener.Ljung hudvård står för ekologisk, närproducerad och miljövänlig hudvård och tillverkas i hjärtat av Lappland. Med bakgrund av svåra hudproblem och genom den positiva effekt som vegetabiliska råvaror har på huden, inspireras vi till att utveckla tillverkningen av naturliga hudvårdsprodukter. Våra hudvårdsprodukter hjälper huden att hålla sig frisk, mjuk och smidig med en unik kombination av ekologiska oljor och örter som skyddar och återfuktar huden på ett naturligt sätt.
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *