God handhygien

Mild tvål för torra händer

I dessa virustider är det otroligt viktigt med god handhygien.
Handsprit och traditionell handtvål torkar ut huden extremt mycket, och vid torr, sprucken hud är hudbarriärens funktion nedsatt och huden är mer mottaglig för bl.a mikroorganismer.

Viktigt för att minska torrhet i huden är att använda en mindre uttorkande tvål!

Välj därför en naturlig tvål som är precis lika hygienisk men som återfuktar och återfettar huden.

Tips på naturlig fast tvål som är ett bra alternativ är Malin i Ratans tvålar som dessutom tillverkas här i Västerbotten! Dessa tvålar är handgjorda av ekologiskt odlade oljor.

Malin i Ratan tvål

Välj en ekologisk handcreme

Smörj händerna dagligen med en riktigt bra ekologisk handcreme.

Använd alltid produkter som innehåller vegetabiliska oljor och fetter såsom kokosolja, jojobaolja, olivolja och sheasmör, som skyddar och hjälper huden att reparera sig.

Skippa handcremer med vaselin och mineraloljor, dessa kommer bara att torka ut dina händer i längden!

Handcreme Vildvide är baserad på sheasmör och kokossmör som verkligen vårdar händerna.

Nästan hälften av kokosoljans fettsyror består av laurinsyra, som har antibakteriella egenskaper, och sheasmöret är som krämig ”mat” för huden, absorberas lätt och ger extra fukt och näring till huden.

Ljung of Lapland Arnicasalva

Gör en handinpackning över natten

Använd gärna en fet salva som tex Arnicasalva som handinpackning över natten.

Arnicasalva är en allroundsalva med växtextrakt av arnicablomman, ekologisk rapsolja, sheasmör och bivax som är mycket bra vid torr, narig hud och hudsprickor.

Salvan är som en superkur för torr, sprucken hud eftersom den är fet och dryg och innehåller bivax som bildar en naturlig skyddsbarriär på huden.

Arnicasalva är även bra till allt i från torra fötter, röda kinder, såriga läppar, självsprickor, olika sorter eksem, ömma värkande muskler och stela leder mm.

Massera in på kvällen och sov gärna med bomullsvantar på.

Ta hand om varandra!

Ljung hudvård står för ekologisk, närproducerad och miljövänlig hudvård och tillverkas i hjärtat av Lappland. Med bakgrund av svåra hudproblem och genom den positiva effekt som vegetabiliska råvaror har på huden, inspireras vi till att utveckla tillverkningen av naturliga hudvårdsprodukter. Våra hudvårdsprodukter hjälper huden att hålla sig frisk, mjuk och smidig med en unik kombination av ekologiska oljor och örter som skyddar och återfuktar huden på ett naturligt sätt.
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *