Den fantastiska gurkörtoljan!

Borago Officinalis

Gurkörtblommor har en lång historia av medicinsk användning, i Europa har dessa vackra stjärnformade blommor använts i hundratals år som medicin, i mat och i inredning.
De odlas numera även i svenska trädgårdar och är både ätbara och vackra att dekorera maträtter med!

Gurkörtsolja är en torr, mild olja som utvinns genom kallpressning av gurkörtblommans frön. Det speciella med gurkörtolja är att den innehåller den ovanliga fettsyran GLA, så mycket som upp till 25%.
Gurkörtoljan är den bästa källan till GLA, det finns inte någon annan vegetabilisk olja som har sån stor mängd GLA.

GLA är en förkortning för gammalinolensyra och är en fleromättad omega-6 fettsyra – dvs. en av de “hälsosamma” fettsyrorna. Denna olja tas lätt upp av huden och kan med fördel ätas vid brist på essentiella fettsyror.
Oljan har en djupgående verkan på cellförnyelsen som gör att huden kan hålla sig frisk och inte åldras i förtid, och är också mycket bra vid problemhud.
Brist på gammalinolensyra eller GLA gör att huden blir torrare,  förlorar sin smidighet, åldras snabbare och får svårare att tåla solljus.

Gurkörtolja upprätthåller alltså god hudfunktion i stort  och den kan användas till alla hudtyper och har en självklar plats i anti aging produkter och produkter för känslig hud.

Borago Officinalis – Gurkörtolja är full av de nyttiga fettsyrorna linol- och gammalinolensyra (GLA)

Gurkörtolja använder vi i våra fina ansiktsprodukter Ansiktscreme Vitamin och Ansiktsolja Gurkört

 

Ljung hudvård står för ekologisk, närproducerad och miljövänlig hudvård och tillverkas i hjärtat av Lappland. Med bakgrund av svåra hudproblem och genom den positiva effekt som vegetabiliska råvaror har på huden, inspireras vi till att utveckla tillverkningen av naturliga hudvårdsprodukter. Våra hudvårdsprodukter hjälper huden att hålla sig frisk, mjuk och smidig med en unik kombination av ekologiska oljor och örter som skyddar och återfuktar huden på ett naturligt sätt.
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *