Tankar om naturlig hudvård

Har ni någon gång hört nån säga ”min mormor hade knappt några rynkor alls!”

Har ni tänkt på vad det kan det bero på?

Utvecklingen har gått från att det fanns väldigt få hudvårdsprodukter till en miljardindustri med hur mycket hud(vårdande?) produkter som helst att köpa!

Men, ett stort MEN är att vi är inte skapta för att använda massor av olika produkter hela tiden.

Mormor hade nog inte tillgång till en adventskalender med en ny produkt för varje dag 😉 Hon var förmodligen ute i friska luften och rörde på sig istället för att spendera tid på att experimentera med många produkter och långa hudvårdsrutiner, det är min gissning i alla fall.

Försök att snabbt uppnå tillfälliga resultat kan vara ett förgängligt sätt att hantera sin hud på och skapar istället en stressad hud, och hur kommer den att se ut 10, 20 år senare?

Frisk luft och motion får fart på cirkulationen och ger både friskare och klarare hud.
Huden i sig är ett finurligt system av mikrober och har ett NATURLIGT SKYDD som måste få finnas kvar för att den ska kunna skydda från yttre faktorer, huden måste få vila, och få hjälp att bygga upp sig själv och självläka.

Ekologisk hudvård för oss handlar om att stötta hudens egen förmåga att fungera optimalt genom att använda produkter som jobbar med huden och inte emot.

Ljung hudvård står för ekologisk, närproducerad och miljövänlig hudvård och tillverkas i hjärtat av Lappland. Med bakgrund av svåra hudproblem och genom den positiva effekt som vegetabiliska råvaror har på huden, inspireras vi till att utveckla tillverkningen av naturliga hudvårdsprodukter. Våra hudvårdsprodukter hjälper huden att hålla sig frisk, mjuk och smidig med en unik kombination av ekologiska oljor och örter som skyddar och återfuktar huden på ett naturligt sätt.
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *