DIY – Myggolja

Nu är det hög tid att göra egentillverkad naturlig myggolja eller myggspray, som är välfungerande och ett mycket bättre alternativ till kemiska bekämpningsmedel!
Att göra din egen myggolja är verkligen så enkelt,  du behöver bara tre ingredienser.

1 dl Kokosolja

1 ml Eterisk olja ”Stop it” som är en olje blandning av citronella, eukalyptus, citron, cederträ, lavendel och kryddnejlika

7 droppar  Eterisk olja Tea Tree

Värm upp kokosoljan tills den smält, kokosoljan smälter vid 25 grader, så det går snabbt!  Häll/droppa den eteriska oljan i kokosoljan, rör om ordentligt.  Låt oljeblandningen svalna något, och häll upp i mindre burkar. När oljan svalnat något tar den ihop till en fastare konsistens, inte riktigt lika fast som innan den smältes. Klar att använda!

 

 


Eteriska oljor innehåller naturligt kraftfulla ämnen som har olika effekter

Citronella är den eteriska olja som påvisat det mest effektiva ämnet mot mygg och insekter. Kryddnejlika har en mycket igenkännbar aromatisk, varm och kryddig doft. Det är en vanlig ingrediens för att ge fyllighet i parfymer. Oljan är även starkt antiseptisk och används traditionellt exempelvis till behandling av acne och sårvård. Lavendel  har viss insektsavvisande effekt, och verkar dessutom lindrande på myggbett, men är också inflammationshämmande, antiseptisk, antibakteriell, balanserande och regenererande. De separata oljorna kan även blandas med varandra för att få en önskad doft. Eterisk olja ska aldrig användas outspädd på huden, utan blandas med olja eller enligt recept. Till ett myggmedel används max 15% eterisk olja.


Ljung hudvård står för ekologisk, närproducerad och miljövänlig hudvård och tillverkas i hjärtat av Lappland. Med bakgrund av svåra hudproblem och genom den positiva effekt som vegetabiliska råvaror har på huden, inspireras vi till att utveckla tillverkningen av naturliga hudvårdsprodukter. Våra hudvårdsprodukter hjälper huden att hålla sig frisk, mjuk och smidig med en unik kombination av ekologiska oljor och örter som skyddar och återfuktar huden på ett naturligt sätt.
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *