Underbara ansiktsolja!

Oljor delas in i fem kategorier. Det finns torra, halvtorra, halvfeta, feta och vaxliknande oljor, och de har en mängd välgörande egenskaper för den fina huden i ansiktet.
Ansiktsolja håller huden mjuk och smidig samtidigt som den stärker hudens naturliga skydd mot uttorkning, vind och kyla.

En vanlig missuppfattning är att ansiktsolja känns fet på huden och ger ett glansigt intryck, men med rätt kombination av oljor absorberas den snabbt och gör huden mjuk och sammetslen.
Trots att det kan verka bakvänt att applicera olja på en fet hud är det faktiskt det mest logiska. Huden vet om den är tillräckligt skyddad och producerar mer av sitt eget fett om den är torr och mindre om den är balanserad.

Till skillnad från en ansiktscreme, så består ansiktsolja endast av vegetabiliska oljor, alltså hudvård i dess renaste form som hindrar huden från att torka ut, vilket gör att den även passar perfekt under vintertid då huden behöver lite extra vård.

En ansiktsolja kan användas dagligen, både morgon och kväll, men framförallt brukar vi rekommendera ansiktsolja på kvällen istället för nattcreme, eftersom användning av nattcreme signalerar till sebumkörtlarna att minska på fuktighetsproduktionen vilket kan resultera i en torrare hud. Ansiktsoljan däremot drar in djupare i huden och tillför näring och antioxidanter och hjälper huden att återuppbyggas under natten.

En ansiktsolja kan användas som den är, men tillför då gärna fukt/ ansiktsvatten först, eller under en ansiktscreme som har mer skyddande egenskaper mot yttre påverkan.

De ekologiska oljor vi använder oss av gör aldrig huden fet, som petroleumoljor kan göra, utan hjälper istället till att få huden i balans.

Uttorkande tvålbaserade produkter och fettfria acneprodukter torkar ut huden, rubbar hudens balans och triggar sebumkörtlarna att producera ännu mer fett.
Eftersom huden innehåller fukt och naturligt fett är det därför bäst att undvika att tvätta bort det med stark rengöring på morgonen. Rengör istället ansiktet på kvällen!

Och avsluta gärna med en härlig ansiktsolja, du kommer att känna hur din hud älskar det!

 

 

Ljung hudvård står för ekologisk, närproducerad och miljövänlig hudvård och tillverkas i hjärtat av Lappland. Med bakgrund av svåra hudproblem och genom den positiva effekt som vegetabiliska råvaror har på huden, inspireras vi till att utveckla tillverkningen av naturliga hudvårdsprodukter. Våra hudvårdsprodukter hjälper huden att hålla sig frisk, mjuk och smidig med en unik kombination av ekologiska oljor och örter som skyddar och återfuktar huden på ett naturligt sätt.
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *