Tips för torra händer

Kallare väder bäddar för torra händer!

Här följer 5 tips för att undvika torra händer:

1. Undvik att tvätta händerna med uttorkande tvål.
2. Smörj in händerna dagligen.
3. Använd handskar som skyddar mot bitande vind.
4. Massera in händerna med en vegetabilisk oljebaserad kräm varje kväll.
5. Gör en handinpackning över natten, använd gärna en fet salva som tex Arnicasalva.

 

Misströsta inte, med våran härliga Handcreme Vildvide håller du händerna mjuka och lena hela vintern. Den innehåller sheasmör raw och kokossmör som verkligen vårdar händerna.

 

Sheasmör pressas från sheaträdets nötter som växer i Afrika och Indien. Sheasmöret är som krämig ”mat” för huden, och har en frisk lätt nötig doft. Det är mycket mjukgörande och har använts har använts sedan urminnes tider för hudvård, passar särskilt bra till torr och skadad hud. Det absorberas lätt in i huden och ger extra fukt och näring som behövs under den kalla årstiden och torrt väder.

Smöret är anti-inflammatoriskt och ger ett naturligt skydd mot skadligt UV-ljus samt mycket rikt på värdefulla beståndsdelar såsom omättade fetter, essentiella fettsyror , vitaminerna E och D och fytosteroler.
Eftersom oraffinerat (raw) sheasmör utvinns manuellt behåller den sina vitaminer, mineraler och andra naturliga egenskaper.

 

Många lider av självsprickor på fingrar och fötter (den här tiden på året), då är Arnicasalvan en superkur/produkt.

Arnika kallas också slåttergubbe eller hästfibbla. Har länge använts som läkeväxt för både in- och utvärtes bruk då den är både snabbläkande och inflammationshämmande. Flavonoider och kiselsyra är bara några av de hudvårdande ämnen som man hittar i blomman.

 

 

Använd alltid produkter som innehåller vegetabiliska oljor och fetter såsom kokosolja, jojobaolja, olivolja och sheasmör, som skyddar och hjälper huden att reparera sig. Skippa handcremer med vaselin och mineraloljor, dessa kommer bara att torka ut dina händer i längden!

 

Ljung hudvård står för ekologisk, närproducerad och miljövänlig hudvård och tillverkas i hjärtat av Lappland. Med bakgrund av svåra hudproblem och genom den positiva effekt som vegetabiliska råvaror har på huden, inspireras vi till att utveckla tillverkningen av naturliga hudvårdsprodukter. Våra hudvårdsprodukter hjälper huden att hålla sig frisk, mjuk och smidig med en unik kombination av ekologiska oljor och örter som skyddar och återfuktar huden på ett naturligt sätt.
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *