Bästa deodorant 2017

Ljung Deodorant Hjortronblom – bästa deodorant i Organic Beauty Awards 2017!

Juryns motivering: Lika naturlig och fräsch som namnet, med en härlig svag doft som gifter sig med vilken parfym som helst.
Utan kladd håller den dig fräsch hela dagen och kvällen!

 

Vad är det då som gör den så bra?

Deodorant Hjortronblom innehåller ekologisk aloe vera som är otroligt bra vid känslig hud, och har ett lätt surt pH-värde som hjälper till att förhindra uppkomsten av bakterier. Aloe vera har också antiseptisk verkan och kan användas på sår (tex efter rakning) för snabbare läkning. Aloe verans fantastiska egenskaper tillsammans med renande ricinolja dämpar både irritation och sveda ger en mycket mild och skön känsla under armarna!

Den innehåller också bikarbonat som verkar bakteriedödande och motverkar svettlukt, samt ett naturligt mineralsalt som kallas kaliumalun. Kaliumalun är sammandragande, motverkar bakterietillväxt på ytan av huden och hämmar svettproduktionen utan att täppa till svettkörtlarna. Saltet bryts direkt från jordskorpan och i det kan det förekomma naturligt aluminium, men det naturliga saltet består av stora molekyler som inte tas upp av kroppen. Alun är vanligt i tex kristalldeo eller saltdeo och är väl beprövat och ger inga negativa miljöeffekter.

Däremot bör man undvika det omdebatterade ämnet aluminiumklorid som ofta  finns i antiperspiranter och konventionella deodoranter. Det är ett kemiskt framställt ämne som är allergiframkallande och tros tas upp av huden, innehåller små molekyler som täpper till svettkörtelgångarna och stoppar därför effektivt svettutsöndringen. Det gör att de gifter som finns i vår kropp och som kroppen gör sig av med med hjälp att svettning, inte har nånstans att ta vägen och därför verkar lagras i kroppen.

 

Med en underbart mjuk och bärig doft av hjortron passar Deodorant Hjortronblom särskilt bra för känslig hud.
Deodorant Fjällsippa har samma fina innehåll men med en frisk citrusdoft, och båda är lika uppskattade av både kvinnor och män!

Applicera deon på torr hud efter dusch, den drar snabbt in och man upplever inget kladd under armarna när den torkat.

Ljung hudvård står för ekologisk, närproducerad och miljövänlig hudvård och tillverkas i hjärtat av Lappland. Med bakgrund av svåra hudproblem och genom den positiva effekt som vegetabiliska råvaror har på huden, inspireras vi till att utveckla tillverkningen av naturliga hudvårdsprodukter. Våra hudvårdsprodukter hjälper huden att hålla sig frisk, mjuk och smidig med en unik kombination av ekologiska oljor och örter som skyddar och återfuktar huden på ett naturligt sätt.
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *