Aloe vera

Aloe Vera Barbadensis, även kallad läkealoe, har använts sedan urminnes tider som huskur för att vårda huden och läka sår.

Plantan är en suckulent med tjocka spetsiga blad som innehåller över 200 bioaktiva ämnen som aminosyror, vitaminer, antioxidanter, mineraler, enzymer och polyfenoler.

Bryter du av ett blad från plantan kommer du åt den nyttiga gelén som kan användas direkt på huden.

Men för alla som inte kan skörda färsk aloegelé är det någon form av behandlad Aloe Vera vi har att tillgå.
De flesta aloe vera produkter är starkt konserverade, förtjockade och stabiliserade med mindre trevliga kemikalier, t.ex carbomer (ett ämne som kan innehålla cancerogena restämnen).

För att tillvarata aloebladens gelé på bästa sätt krävs en varsam och snabb process som bevarar dessa bioaktiva ämnen.

Istället för att använda färdigblandade aloe vera juicer som är konserverade, använder vi oss av Aloe vera i den
finaste form, ekologisk och koncentrerad i flingor, där Aloeverajuicen torkas varsamt för att bevara alla välgörande ämnen.
När pulvret sedan blandas med vatten får vi en 100 % bioaktiv aloeverajuice som garanterar dess innehåll av aktiva ämnen och polysackarider (dock måste alltid vatten deklareras i innehållet enligt lag).

Aloens specifika innehåll av polysackarider har visat sig ha en avgörande betydelse för dess kvalitet. Det är därför viktigt att
bevara hög halt av polysackarider i en aloeprodukt för dess goda hälsoeffekter.
Polysackaridernas glykosaminoglykaner binder fukt. De är de som gör att Aloe Veran ökar hudens förmåga att hålla fukt, även på lång sikt.
Aloe Vera fungerar också antiinflammatoriskt och ger andra goda egenskaper som skydd och regenerering av frisk hud genom sina mycket antioxidanta polyfenoler.

En 100% Aloe Vera-lösning har ett lätt surt pH-värde precis som huden, vilket gör den synnerligen mild mot huden och
kan användas på t.ex sår för snabbare läkning.

Att Aloe veran är en ”mirakelväxt” är lätt att förstå då den kan användas mot allt ifrån brännskador, akne, eksem, psoriasis
och insektsbett då den dessutom har kylande effekt och antiseptisk verkan. Aloe Vera är också mycket bra mot solskador,
både som förebyggande och efter sol.

Vi älskar aloe verans fantastiska egenskaper och använder den som bas i flera av våra produkter
Ansiktscreme Intensiv
, Deodorant Hjortronblom, Deodorant Fjällsippa, Ansiktsserum Svartvinbär och Eye Balm Kamomill

Aloe har länge använts i ayurvedisk och traditionell kinesisk medicin.

Aktiva ingredienser i färsk aloevera gelé är bl.a.:
Vitaminer ; C, B1, B2, B3, B6, B9 (folsyra), E, provitamin A (betakarotin), inositol
Mineraler (bl.a. magnesium, kalcium, fosfor, zink), Enzymer, Polysackarider: mjukgörande på huden, stärker immunsystemet, Monosackarider (fuktgivande), Organiska syror, Saponiner: rengörande och antiseptiska, Lignin: underlättar hudpenetrering av de aktiva ingredienserna i plantan, Fytosteroler: motverkar inflammationer och återuppbygger och stimulerar celldelning

Ljung hudvård står för ekologisk, närproducerad och miljövänlig hudvård och tillverkas i hjärtat av Lappland. Med bakgrund av svåra hudproblem och genom den positiva effekt som vegetabiliska råvaror har på huden, inspireras vi till att utveckla tillverkningen av naturliga hudvårdsprodukter. Våra hudvårdsprodukter hjälper huden att hålla sig frisk, mjuk och smidig med en unik kombination av ekologiska oljor och örter som skyddar och återfuktar huden på ett naturligt sätt.
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *