Aloe barbadensis

Aloe barbadensis  –  Aloe  vera har använts sedan urminnes tider som huskur för att vårda huden och läka sår. Den innehåller över 400 kända substanser, däribland vitaminer, mineraler, aminosyror och enzymer med inflammationshämmande egenskaper. Aloe vera hjälper huden att bevara fukt och att regenereras (återbildas).

 

Att bryta av ett blad och använda dess innehåll direkt från bladet på ett sår sätter fart på återbildandet av nya celler och kärl runt såret och stärker immunförsvaret. Den har dessutom en kylande effekt och är jätteskönt på solbränd hud eller insektsbett, aloe vera har också antiseptisk verkan.

  

Vår underbara Ansiktscreme Intensiv är baserad på ekologisk aloe vera och rosenvatten, binder fukt i huden och är rik på antioxidanter. Den innehåller dessutom Ljungextrakt med beprövad anti-aging effekt och inflammationshämmande egenskaper som även den ger lugnande verkan på känslig hud.
Doften är helt underbar och för tanken till blommande ljumma sommarkvällar,  ja den måste bara upplevas!

Tillsammans med en mild rengöringsmjölk utan uttorkande tensider och ett antiseptiskt rosenvatten ger den en torr och känslig hud  bästa möjliga förutsättningar för självläkande, Men självklart passar den givetvis alla andra hudtyper också!

Cleansing Milken är en mild rengöringscreme som är återfuktande, gör huden mjuk efter tvätt och tar även bort make-up utan att torka ut huden eller rubba hudens naturliga balans.

Rosenvatten är lugnande, svalkande och antiseptiskt. Rosenvatten gör huden piggare och fräschare och främjar hudens naturliga ph-balans. Hudvård med rosor är också idealiskt för mogen hy och hud med rynkor.

Dessa tre produkter tillsammans är outstanding och vi rekommenderar dessa som en bra daglig hudvårdsbas i morgonrutinen!

Ljung hudvård står för ekologisk, närproducerad och miljövänlig hudvård och tillverkas i hjärtat av Lappland. Med bakgrund av svåra hudproblem och genom den positiva effekt som vegetabiliska råvaror har på huden, inspireras vi till att utveckla tillverkningen av naturliga hudvårdsprodukter. Våra hudvårdsprodukter hjälper huden att hålla sig frisk, mjuk och smidig med en unik kombination av ekologiska oljor och örter som skyddar och återfuktar huden på ett naturligt sätt.
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *